Pelipassit ja jäämaksut

Jokaisen jääkiekkoliiton sarjoissa järjestetyn ottelun pelaajilla tulee olla voimassa oleva Jääkiekkoliiton pelipassi. Pelipassiin sisältyy tapaturmavakuutus. Oman jo voimassaolevan vakuutuksen käyttäminen on myös mahdollista Jääkiekkoliiton ohjeiden mukaisesti. Lisenssien hinnat ja lunastusohjeet näet Finhockeyn pelipassisivustolta.

Kaikkien on lunastettava pelipassi edellä olevan linkin takaa löytyvän sivuston ohjeiden mukaisesti. Joukkueenjohtajat auttavat ja voivat tarvittaessa tulostaa pelipassilaskun pelaajille. 

Pelipassiin sisältyvä vakuutus (Ms,M,Ns,To,H,Bs ja Ds) ja (L-pelipassi) tulee voimaan takautuvasti 1.7., mikäli uuden kauden lisenssi maksetaan 30.8. mennessä, myöhemmin maksettaessa maksupäivänä klo 24.00. Tämä koskee sekä uusia että vanhoja pelaajia. Pelaaja on pelikelpoinen sarjaottelussa, kun pelipassi on kirjautunut sähköiseen tulospalvelujärjestelmään.

Jää- ja jäsenmaksuilla katetaan toiminnan kuluja

Seuran jäsenmaksu kannetaan kaikilta jäseniltä. Jäsenmaksulla rahoitetaan "emäseuran" kuluja mm. Jääkiekkoliittoon päin.

Jokainen seurassa harrastava pelaaja on velvollinen suorittamaan joukkueelle jäämaksut kauden aikana. Jäämaksut määräytyvät harrastajan joukkueen mukaan. Maksut laskutetaan pelaajilta 1-6 erässä kauden aikana. Laskuttavan joukkueen kanssa on mahdollista sopia myös henkilökohtainen maksusuunnitelma mikäli maksaminen sovituissa erissä tuntuu kohtuuttomalta.

Joukkueet käyttävät jäätä kauden aikana hyvin erilaisia määriä. F ja leijonaliigajoukkueen kahdesta viikkovuorosta aina C- ja B-junioroiden jopa 4-5 viikkovuoroon otteluineen. Näillä määrillä joukkue budjetoi kaudelle jäämaksu arvionsa. Toinen suurempi menoerä joukkueen taloudessa on ottelumatkat. Näitä joukkueiden budjetteihin kuuluvia menoja joukkueet kattavat talkootöillä, lahjoituksilla ja harrastajilta kerättävällä kausimaksulla.

Esimerkkejä kustannuksista

F juniorit ja leijonaliigalaiset (-10v) pelaavat ylä-savossa järjestettävää sarjaa johon osallistuu yleensä Lapinlahti, Sonkajärvi, Pyhäjärvi, Iisalmi ja Kiuruvesi. Lyhyiden etäisyyksien vuoksi joukkueenjohtajat järjestävät ottelumatkojen kyydit henkilöautoilla vanhempien avustuksella, joten ottelumatkakustannuksia ei varsinaisesti joukkueelle kerry. F-junioreiden ja nuorempien harrastajien kausikustannus on kutakuinkin 150€ joka kattaa pelipassivakuutukset, jäät, jäsenmaksut ja ohjauksen. Siis kutakuinkin kaiken.

C-junioreissa (14-15v) ottelumäärät ja sarjojen muodostamien alueiden maantieteellinen laajuus aiheuttavat paljon matkakustannuksia. Myös jäävuorojen määrä on suurempi. Riippuen talkootyön tuotoista C-juniorin kausikustannus on noin 500-600€ sisältäen pelipassivakuutuksen, jäävuorot, ottelumatkat, joukkueen varusteet (peliasu, huolto, ensiapu) ja valmennuksen.

Nämä esimerkit ovat kustannuksiltaan junioriharrastajien ääripäät.